What the hell did you think you signed up for!

Ik lees vandaag in de krant dat 17.000 Franse vrouwen een petitie hebben ondertekend met de slogan “ik-ben-niet-jouw-trofeevrouwtje”. Vrije vertaling uit het Frans van #pastapotiche, met de bovenstaande streepjes in acht genomen is dat dus pas-ta-potiche; niet dat iemand denkt aan een Italiaans voorgerecht, maar dat terzijde.

Je krijgt een (bij)baan(tje) om mooi te zijn, dat ben je ook, dus prima; een bosje bloemen uitreiken, een fles champagne laten ontploffen en twee of misschien wel drie zoenen op de wang van de – al dan niet gelukkige – kampioen. Wat had je dan gedacht als ronde-miss of hostess? Een diepgaand gesprek met de winnaar van het evenement over astrofysica, een uitgebreid debat over de teloorgang van de literatuur in de negentiende eeuw?

Geen idee waarom deze vrouwen geen vragen stellen als ze “gedwongen worden” tot het dragen van hoge hakken of korte rokjes. Boehoehoe, je moet je werk doen in synthetische pronkkleding, en hopen dat de mannen dat verafschuwen; hoe naïef kan je zijn als je aan zo’n soort job begint?! Mijn punt is, en dat was 30/40 jaar geleden ook al zo – zeg maar in de tijd dat #metoo echt plaatsvond maar niet werd gerapporteerd – plaats jezelf niet in een kwetsbare situatie. Take control, stel grenzen en als je op de een of andere manier wordt geïntimideerd wacht dan niet 20 of 30 jaar om te huilen onder de vleugels van #metoo!

Als je als vrouw een baan aangeboden krijgt waar je “de fantasie van mannen moet prikkelen”, dan zou ik toch enigszins achterdochtig zijn; het is maar een tip….

En voor zover ik weet is er nog geen melding gemaakt van/door vrouwen die met het mes op de keel werden gedwongen om pitspoes, ronde-miss of hostess te worden.

Dus, een oproep aan alle meiden van nu, wat past nog bij de vrouw van deze tijd? Ik ben benieuwd! Kom maar op… gooi het eruit, laten we vooral niet in het jarenlange #metoo verzwegen tijdperk blijven leven! En mocht je “per ongeluk” toch een carrière te danken hebben aan een nachtelijk hotelbezoekje, het lijkt me fascinerend om ook die verhalen te horen! #notme #pasmoi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s