De persconferentie(s)

Nou, het is altijd weer een ware happening, de persco’s van Mark en Hugo … en Irma met natuurlijk haar eigen “stand-ins”, misschien zouden de ministers dat laatste ook eens in overweging moeten nemen!

Zwabberbeleid en onduidelijke regels alom; mondkapjes wel in de Randstad, niet in minder risicovolle gebieden. En ja, die zijn er nog, de contreien waar je een virusonderduikadres schijnt te kunnen vinden. Dringende adviezen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag om toch maar een mondkapje te dragen als je naar de buurtsuper gaat, maar dat is slechts een urgente raadgeving! Het is aan vakkenvullers en andere hardwerkende bijbaan klussers om karretjes te ontsmetten en de regels te handhaven; succes zou ik zeggen met zo’n pandemie ontkennende Engel die in je nek hijgt. De meest “briljante” zin van deze persconferentie vond ik toch wel “het voorkomen van alcoholische contactmomenten”. Het lijkt me heel verhelderend om daar eens een avondje met Mark over te kletsen, aan de bar natuurlijk. Eens kijken welke spiritueus geïnspireerde Covid-filosofieën dat oplevert.

In dit “enorme” land schept dit alles – op z’n zachts gezegd – toch een gevoel van complete verwarring; een veredelde vorm van intelligente afschuifpolitiek als je het mij vraagt. We willen wel, maar we durven niet en gaan er nog een paar weken over nadenken. Met andere woorden je spreekt als minister-president het volk toe, geeft ze een standje, wijst hen – nogmaals – op de eigen verantwoordelijkheid die klaarblijkelijk niet werkt, trekt je keutel in en gaat vervolgens wc-rollen hamsteren voor de tweede golf. Resultaat is dat je wederom achter de dashboard feiten aan drentelt, als een kleuter die al maanden probeert zindelijk te worden.

Enfin, omdat zo ongeveer iedere (beroeps)groep zich inmiddels genaaid voelt door onduidelijk regels en de “toch-ook-weer-niet-Grapperhaus-methodiek” zou het misschien wel verstandig zijn om voor één nationaal beleid te gaan.

Want, meneer Rutte, met duidelijkheid is het in ieder geval een eerlijke en gezamenlijke strijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s