Apple Attack

Terwijl in Oekraïne de eerste tanks binnenrolden, was er gisteravond een soort van “afleiding” in de Apple Store in Amsterdam. Een gijzelnemer, ja zo heet iemand dus die een gijzelaar in zijn macht heeft; terminologie die voor menig nieuwsmedium een behoorlijk dilemma bleek te zijn, had zijn zinnen gezet op virtuele muntjes middels een Apple attack. Anyway, het was een thriller van enkele uren die door een zeer alert lid van de DSI vakkundig ten einde werd gebracht. Gas geven en uitschakelen, ook daar zou je een afkorting voor kunnen verzinnen …. GGEU.

Hulde aan die man (of vrouw, of het) geen idee … je kan het tegenwoordig maar beter allemaal benoemen, voordat je publiekelijk de mist in gaat op gender-benoemend neutraal gebied. Dat laatste kent Vladimir Poetin trouwens niet, neutraal en/of gebied is – in zijn ogen – een vaag begrip en dus voor iedere interpretatie ontvankelijk. Maar hoe ontvlambaar de situatie rond de Zwarte Zee ook is … wij hadden sensatie in Amsterdam met live verslag van een wel zeer ijverige en tevens vrij naïeve verslaggeefster van AT5. Het arme schaap werd tijdens de uitzending dan ook naadloos vervangen door een ietwat meer gelouterde collega.

En als klap op de “spreekwoordelijke” vuurpijl was daar de tweet van Georgina Verbaan, en ik quote “Bizarre avond. Toch ook heel naar dat die man is aangereden”. Ik stel voor dat we Georgina per direct naar het Kremlin sturen om een biertje te drinken met Vladimir en hem ervan te overtuigen dat het leven mooi is zonder geweld, dat we elkaar moeten respecteren en dat geweld in welke vorm dan ook nooit de oplossing is. Kans van slagen is nihil, maar altijd het proberen waard… al is het alleen maar om de hilariteit en amusementswaarde en om Yvonne Coldenweijer een hak te zetten. De vraag is of advocaat Gerald Roethof zich al heeft gemeld bij de gijzelnemer. Deze “raadsman” – met spraakgebrek – heeft waarschijnlijk al een pleidooi klaar om de DSI-held te beschuldigen van buitensporig veel geweld en het vervolgens op te nemen voor de arme Amsterdamse, kansloze Albert Heijn bezorger die het nodig vond om tientallen mensen een trauma voor het leven te bezorgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s