Jagerslatijn

Er zit gewoon een rode draad in dit hele verhaal over stikstof, boeren, jachtakte en Schiphol, en dat heeft absoluut niets met complotdenken te maken 😉 … het is meer een surrealistisch fabeltje, dat klinkt namelijk een stuk amusanter.

Amalia is geslaagd voor haar jachtakte, die is natuurlijk niet bedoeld om meteen te gaan jagen, nee … dit is een duidelijke voorzorgsmaatregel. De toekomstige koningin moet haar onderdanen, de natuur en het milieu – voornamelijk dat waar zij in opgroeide, maar dat even terzijde – kunnen beschermen. Amalia wordt onze koningin van de jacht!

Dat begint bij Stroe, pak ‘m beet op 25 kilometer van kroondomein Het Loo in Apeldoorn.

Kroondomein, ook zo’n raar woord, na het laatste tienerfeestje in Noorwegen denk ik dat we dit royale optrekje beter kunnen omdopen tot Diadeemgebied.

Voor ’s lands veiligheid kan Amalia nu, met het zuur bevochten jagersdocument op zak en geweer in de aanslag, tractoren achtervolgen op de A1 die rechtstreeks van Tiaraland naar Schiphol leidt. En ja, onze nationale “trots” is eigenlijk gewoon een ultrafijnstofplatform waar de ellenlange rijen van desperate medelanders zich aaneensluiten om te gaan genieten van zon, zee, zuipen en andere ellende in buitenlandse “stikstofarme” zwemparadijsjes.

Natuurlijk, over de grens is het ook niet stikstofvrij, maar onze dichtbevolkte Nederlandse mesthoop zorgt voor een onoverkomelijk dilemma. Even los van vriend Vladimir, die de halve wereld in een gasgijzeling houdt en daarmee Jetten tot een kolendecentralisatie dwingt, wordt het adem inhouden en niet te veel stront produceren de komende jaren.

Het opnieuw aanboren van gasbelletjes in het hoge noorden is sowieso een no-go, want er gaat natuurlijk niets boven Groningen en in Den Haag duurt een doorsnee compensatieregeling nu eenmaal minimaal één menselijke generatie.

Samenvattend, de rode draad; vanuit het oosten des lands worden er genoeg protesterende, tractor-aangestuurde, agrarische luchtbellen naar het Binnenhof getransporteerd om een shitload aan ellende te dumpen bij politici die geen idee hebben waar ze mee bezig zijn.

Nu maar hopen dat “de prinses van de jacht” ergens een stikstofvrije adempauze vindt om een paar hardwerkende boeren van hun trekkers te schieten, zodat zich een “natuurlijke” afname van het aantal agrarische bedrijven voltrekt. Net zoiets als met dat overschot aan wilde beesten en rondhuppelende konijntjes bij koninklijk jachtpretpark Het Loo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s