Kinderarbeid!

Ach ja, er hobbelt een peuter rond bij de Meilandjes, en die mag niet meer zoveel in beeld; kinderarbeid! Tuurlijk de camera blijft gewoon op volle toeren draaien, maar we knippen het onschuldige, overwerkte kuikentje er zoveel mogelijk uit. Althans, dat zal wel de overeenkomst tussen Talpa en de voormalige kasteeleigenaren worden; problem solved!

Nou, dan zie ik nog wel een ander klein probleempje op de Nederlandse televisie. De extensieve toename van betweterige peuters, kleuters en andere minderjarige allesweters in multi-culti overdreven verzonnen, samengestelde familiesituaties die een ecologisch gezin aanprijzen of zich moedwillig in een regenplas storten om bij hun – oh zo betrokken ouders – soep uit zak af te dwingen. Die komen zo vaak voorbij, daar kan je een hele uitzending van Chateau Meiland mee vullen. Maar de Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid – en ja dat hoort officieel allemaal met hoofdletters – is gelukkig heel betrokken met onze kleine medemens en stelt paal en perk aan de verschrikkelijk arbeidsomstandigheden waaronder deze – opeens minder mondige – doelgroep hun plekje in de samenleving probeert te verdedigen. Je zou haast denken dat de spontane reclame-uitingen volledig geregisseerd zijn, in tegenstelling tot kuikentje Claire die de neiging heeft gewoon zichzelf te zijn en daarom dus ook “logischerwijs” geschrapt moet worden.

Nu snap ik wel dat de betreffende reclame duiveltjes na een paar takes klaar zijn met de opnames en dus niet overwerkt raken, maar ach Claire, die lieve Claire die is onderdeel van een èchte familie; zeg maar zoals het zou moeten zijn. Dus bij deze, of je nu fan bent van bovengenoemd programma of niet, laat dat kind gewoon – in beeld – de elektrische auto aansluiten op het lichtnet en haar hoofd expres onder een afgebroken regenpijp leggen om in ieder geval een eerlijke kop soep uit zak te verdienen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s