Gelukkig is het lente … en schijnt vandaag de zon!

Terwijl de Meilandjes zich onderdompelen in de bijstand, heel Amerika zich een ongeluk bidt voor een betere wereld en Poetin zijn bommetjes blijft gooien omdat hij Oekraïne ziet als een natie van verkrachters en nazi sympathisanten, gaat het leven natuurlijk gewoon door.

Kortom, onze dagelijkse beslommeringen raken – wederom – gewend aan menselijke terreur en politieke spelletjes. Of dat nu op gemeentelijk of wereldniveau is maakt eigenlijk niet zoveel uit. Bij Volt kunnen ze de stress al een tijdje niet meer aan, iets met spanning en voltage – zullen we maar zeggen – veroorzaakt door “clusterbom” Nilüfer Gündoğan. En ik maar denken dat een accent aigu op één letter in je naam al een probleem was.

Ondertussen schuift de familie Koblenko/Levchenko iedere avond aan bij willekeurige talkshows om hun afschuw uit te spreken over de houding van ons landje en de volledige NAVO. Zich waarschijnlijk niet realiserend dat een derde wereldoorlog de op gang gekomen vluchtelingenstroom tot een trans-Atlantische zwemwedstrijd zal leiden, maar alles is – in hun ogen – verantwoord om Oekraïne te “redden”. Natuurlijk, iedereen leeft mee, Nederlanders openen hun hart voor de Oekraïense bevolking, doneren massaal en hebben dus echt wel empathie voor dit onrecht Vic en Lev!

Grote vraag is alleen, hoe ver kan je het laten escaleren en waar moet je offers brengen om de wereldvrede te bewaren? Misschien een iets te hoog gegrepen discussie voor een ex-voetballer en actrice die emotioneel tot over hun oren geëngageerd zijn, wat overigens volledig begrijpelijk is in het licht van hun afkomst.

Met andere woorden, mensen leven oprecht mee en verleggen grenzen. Daarover gesproken, zo ook Marc Overmars die deze week zijn loopbaan een land/competitie zuidelijker gaat voortzetten. Kennelijk niet gehinderd door enige vorm van bescheidenheid of zelfreflectie is het voor de vrouwelijke werknemers van Antwerp FC te hopen dat deze “grensoverschrijdende” carrièrestap, zijn passie voor piemelfotootjes heeft doen verdwijnen. Misschien moeten ze hem een gratis Nokia 3310 ter beschikking stellen, zodat ie gedwongen wordt om enige vorm van expliciete afbeeldingen in zijn eigen broek(zak) te houden.

Moraal van dit verhaal? De ellende van deze wereld heeft vaak betrekking op onze eigen beleving, op de realiteit van ons dagelijks leven.

Van de Meilandjes via Volt naar Overmars en tussen neus en lippen door de ramp die zich in Oost-Europa aan het voltrekken is, menige nieuwsuitzending doorloopt dezelfde tijdlijn….

Maar gelukkig wordt het lente, en schijnt vandaag de zon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s